Bloemkool broccolisoep

Zeer snel klaar bloemkool broccolisoep recept met de stam van de kolen zodat je goedkoop zal genieten van een lekker bord romige bloemkoolsoep.

De bedoeling is om de “overschotten” van bloemkool (en broccoli) nooit weg te werpen, maar lekker te verwerken als hoofdgroente in een soep!

Gebruik je alleen broccoli, voeg dan walnoten toe zoals in dit recept. Voor de ietwat fijnere smaak van bloemkool niet te verdrukken, gebruiken we de iets neutraler smakende cashewnoten om notenmelk mee te maken.

Wil je nog goedkoper werken, laat de noten dan gewoon achterwege. Voor zij die niet lactose-intolerant zijn, kan je de notenmelk ook makkelijk vervangen met volle melk (niet strikt paleo) :

Bloemkool broccolisoep

Bloemkool broccolisoep
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Zeer snel klaar bloemkool broccolisoep recept met de stam van de kolen zodat je goedkoop zal genieten van een lekker bord romige bloemkoolsoep.
Website / Auteur:
Soort recept: Soep
Cuisine: Paleo, Vegetarisch
Voor hoeveel personen: 4
Ingrediënten
 • 200 gram stammen van bloemkool en broccoli
 • 500 ml water voor de soep
 • 150 ml voor de notenmelk (gebruik je geen noten, vervang dan door 150 ml volle melk)
 • enkele teentjes knoflook: geschild
 • 20 tot 40 gram cashewnoten (hoe meer, hoe romiger, feestelijker en vullender, maar ook duurder uiteraard, pas de hoeveelheid aan naar smaak en gelegenheid, de soep smaakt ook lekker zonder de noten)
 • peper en zout naar smaak
Bereiding
 1. Snijd de stammen van bloemkool en broccoli in kleine blokjes (1 vierkante cm): hoe kleiner de blokjes, hoe sneller ze garen en hoe makkelijker ze te
 2. pureren zijn (zeker als je een staafmixer gebruikt in plaats van een blender).
 3. Breng de 500 ml water aan de kook (in een soeppot of sneller in een elektrische waterketel).
 4. Doe de gesneden groenten en de knoflookteentjes met het kokend water in de soeppot, kruid met peper en zout, breng aan de kook, zet een deksel op de
 5. pot en laat 5 minuten koken.
 6. Ondertussen mix je de cashewnoten minstens 1 minuut met de 150 ml water in een blendertje tot melk.
 7. Pureer de gare groenten in het kookvocht met de staafmixer. Of voor een nog beter gepureerd eindresultaat: doe de gegaarde groenten met wat kookvocht
 8. en de koude (noten)melk in een blender en pureer.
 9. Doe alles weer in de soeppot, roer goed om, proef en breng je bloemkool broccolisoep verder op smaak met peper en zout.
 

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.