Wortelsoep met gember
Website / Auteur: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Paleo, Vegetarisch
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Slechts 3 ingrediƫnten in deze geweldig lekkere wortelsoep met gember, zodat je goedkoop en snel zal genieten van een pittige, prachtig oranje soep.
Ingrediƫnten
 • 1 flinke scheut olijfolie (2 eetlepels)
 • 20 gram geraspte gember (2 cm dikke schijf of 2 opgehoopte afgestreken koffielepels)
 • 2 ajuinen (200 gram)
 • 2 wortels (250 gram)
 • 750 ml water
 • zout naar smaak
indien gewenst:
 • 20gram cashewnoten (liefst een uurtje geweekt in water) met 180ml water tot notenmelk geblendert (1 minuut in een klein blendertje)
Bereiding
 1. Ajuinen halveren, in schijven snijden en deze nogmaals halveren.
 2. Olijfolie in je meest brede pan opwarmen en er de ajuinen op een middelhoog vuur even in aanbakken tot deze begint te karameliseren. Dan het vuur wat lager zetten, wat zout over strooien en verder laten stoven met het deksel op de pan: zo nu en dan alles goed omschudden.
 3. Ondertussen de wortels raspen.
 4. Na een 5 tot 10 tal minuten zijn je ajuin glazig en duidelijk wat gebruind. Voeg er de geraspte wortelen bij, roer goed om, zet het vuur weer wat hoger en laat samen een 5 tal minuten verder stoven zonder deksel: zo nu en dan wel omroeren zodat niets aanbakt en alle groentenstukjes kunnen bakken.
 5. Rasp de gember, roer door de groenten en stoof een minuutje mee, zodat het aroma van de gember vrijkomt.
 6. Giet er kokend water over, breng de pan aan de kook, deksel erop en laat sudderen tot de wortelen gaar zijn, wat na 5 minuten best al het geval zal zijn.
 7. Giet alles in de blender (in 2 keer) en pureer (of pureer met een staafmixer voor minder afwas). Proef en voeg naar smaak meer zout of water toe en je wortelsoep met gember is klaar.
 8. Ikzelf roer er graag de cashewnotenmelk door,alvorens te serveren.
Recipe by Gezonde Soep at https://gezondesoep.com/wortelsoep-met-gember/